Ο ΖΑΟΝ τίμησε τη μικρή Εβίτα Φύτρου που χάθηκε στο Μάτι

H μικρή Χριστίνα Παπαδοπούλου παραδίδει τη φανέλα με το Νο 8 στη μητέρα της Εβίτας, Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη, παρουσία της προέδρου του ΖΑΟΝ, Αννας Κορογιαννάκη

Ο θάνατος της 13χρονης Εβίτας Φύτρου μαζί με τον 11χρονο αδελφό της και του 54χρονο μπαμπά τους συγκλόνισε το πανελλήνιο στη συμφορά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, και η διοίκηση του Ζηρίνειου Αθλητικού Ομίλου Νέων (ΖΑΟΝ) τίμησε τη μνήμη της Εβίτας αλλά και όσων χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν ανοιχτές πληγές στην ελληνική κοινωνία.

Η Εβίτα ήταν βολεϊμπολίστρια στην ακαδημία του ΖΑΟΝ, και ο ιστορικός σύλλογος της Κηφισιάς με την ευκαιρία του εορτασμού των 57 του χρόνων έδωσε το όνομα της μεγάλης ακαδημίας του στην Εβίτα Φύτρου. Η ονοματοδοσία ανακοινώθηκε σε λιτή εκδήλωση παρουσία των υποστηρικτών του συλλόγου και εκπροσώπων του Ιδρύματος Λάτση, που είναι ο μεγάλος χορηγός.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε τη στιγμή που η συμπαίκτρια και φίλη της Εβίτας, η 13χρονη Χριστίνα Παπαδοπούλου, έδωσε στη χαροκαμένη μητέρα της, Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη, τη φανέλα με το Νο 8 και το όνομα «Εβίτα Φύτρου». Οπως ανακοινώθηκε, η ακαδημία του ΖΑΟΝ θα ονομάζεται «Εβίτα Φύτρου» και τις επόμενες ημέρες όλες οι φανέλες των αθλητών θα γράφουν το όνομά της.

«Δικό μας παιδί»

«Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, είναι από κάτω μια αθλήτρια του ΖΑΟΝ, γιαγιά, μάνα, κόρη, εγγονή. Η Εβίτα ήταν ένα δικό μας παιδί. Πάλεψε με τον θάνατο με φυγή προς τα εμπρός. Πατέρας και παιδιά είναι τώρα σε άλλη σφαίρα. Η Εβίτα είναι ένα σύμβολο. Ονομάζουμε τις ακαδημίες μας Ακαδημίες ΖΑΟΝ Εβίτα Φύτρου όχι εις μνήμην, αλλά επειδή είναι συνώνυμο τής μέχρι εσχάτων αγωνιστικότητας» είπε συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου, Αννα Κορογιαννάκη, και κάλεσε τη Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη να παραλάβει τη φανέλα από τη συμπαίκτρια της Εβίτας, τη 13χρονη Χριστίνα Παπαδοπούλου. Επίσης παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ο ύμνος του ΖΑΟΝ από την παιδική χορωδία του Δήμου Κηφισιάς και τη διεύθυνση του μαέστρου Αθ. Αρβανίτη συνοδεία πιάνου από τη διεθνή σολίστα Ευγενία Παπαδήμα σε στίχους Δημήτρη Φέσσα. Μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα περιλαμβάνει και το βίντεο που προβλήθηκε για πρώτη φορά για την 57χρονη ιστορία του συλλόγου σε επιμέλεια του Γιώργου Θεοδωράτου. – https://www.ethnos.gr

Related Posts