Μάτι – Τι Λένε για την Δίωξη οι Βασικοί Κατηγορούμενοι Δούρου – Μπουρνούς

Επιμένει η Δούρου για το Μάτι: Η Περιφέρεια έπραξε το καθήκον της. Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου σε δήλωσή της μιλά, μεταξύ άλλων, για επιχείρηση αντιπερισπασμού από πολιτικούς της αντιπάλους και ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται την εθνική τραγωδία για να αποσιωπήσουν διαχρονικές ευθύνες.


Εάν αγαπάς την περιοχή του Ματιού η μένεις στην περιοχή και θες να γίνεις ο ανταποκριτής η ο αρθρογράφος μας η να μας στέλνεις νέα που αφορούν το Μάτι έλα σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Στην «άναρχη δόμηση», την «ελλιπή αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής» και στα αυθαίρετα, «βλέπει» την ευθύνη της ανείπωτης τραγωδίας με 100 νεκρούς στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με φόντο την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που της ασκήθηκε. Κάνει μάλιστα για λόγο για επιχείρηση αντιπερισπασμού από πολιτικούς της αντιπάλους και ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται την εθνική τραγωδία.

Σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι πρόκειται για «ένα σύνολο ευθυνών, που οδηγεί πίσω στον χρόνο και αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση». Συμπληρώνει, ωστόσο, πως πιστεύει ότι «όλοι όσοι διοικούν δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Η κ. Δούρου συμπληρώνει ότι «καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνομαι και θα αισθάνομαι για την εθνική τραγωδία». Επιμένει, ωστόσο, ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας «έπραξαν το καθήκον τους».

Η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί «ορισμένους πολιτικούς αντιπάλους της», αλλά και «κάποια ΜΜΕ» για επιχείρηση, προκειμένου «να “σηκώσουν” τις όποιες πολιτικές ευθύνες για χρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού».

«Αυτό έπραξαν, προκειμένου να δημιουργήσουν τον αντιπερισπασμό που εναγωνίως αναζητούσαν, στη θύελλα σκανδάλων και διαφθοράς που βαρύνει τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες ανήκουν και εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία και τη δυστυχία που την συνοδεύει», αναφέρει η Ρένα Δούρου και συμπληρώνει:

«Η ατομική μου στάση είναι τελείως διαφορετική από το να απειλώ τη Δικαιοσύνη ή να κλαυθμυρίζω περί «διώξεων» –όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών– και να συκοφαντώ τους πολιτικούς αντιπάλους. Είναι αλήθεια ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν».

Καταλήγοντας η περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ότι ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός Σαρλ ντε Γκολ έλεγε πως «η αναισθησία σημαίνει ήττα. Στην Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και έχοντας επιλέξει να εργαζόμαστε αθόρυβα και δυνατά, κερδίσαμε τη μάχη κατά της διαφθοράς, υπέρ της νομιμότητας, ενάντια στη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και κατά της ασέβειας στην τήρηση του νόμου. Με δύο λέξεις τη μάχη ενάντια στο ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, με σκοπό η τραγωδία στην Ανατολική Αττική να είναι η τελευταία».


Μπουρνούς μετά τη δίωξη για την τραγωδία στο Μάτι: «Σωστή η απόφαση της Δικαιοσύνης»

«Νομίζω ότι είναι σωστή η πρόταση της Δικαιοσύνης, γιατί θα πρέπει, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα που ζούμε, ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κι όχι να κρυβόμαστε». Αυτό δήλωσε την Τρίτη (05/03/2019) στο CNN Greece ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, σχολιάζοντας την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του αλλά και εναντίον ακόμη 19 ατόμων η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 100 άτομα.

«Μια δίωξη, πρώτα απ’ όλα δεν σημαίνει την παραπομπή σε δίκη. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ανακριτικό στάδιο που θα ακολουθήσει, θα παραπεμφθεί ξανά σε άλλον εισαγγελέα, για να κριθεί αν τελικά θα είμαστε στη δίκη ή όχι», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς.

Και πρόσθεσε: «Εμείς, όμως, σα δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ από την πρώτη στιγμή, επειδή δεν κρύφτηκα και δεν είπα ψέματα κι ούτε πρόκειται να πω, θέλω να είμαι παράγοντας της ορθής διαδικασίας, διότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Μπουρνούς υποστήριξε πως η «τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη στο επιχειρησιακό επίπεδο».

«Πρέπει να αναδειχθούν οι ευθύνες αυτών που τις έχουν και είναι έξω από εμάς κι αυτό θα αποδειχθεί. Νομίζω ότι είναι σωστή η πρόταση της Δικαιοσύνης, γιατί θα πρέπει, κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα που ζούμε, ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κι όχι να κρυβόμαστε», ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη στο επιχειρησιακό επίπεδο. Αυτοί που είχαν την ευθύνη, ήταν απόντες από τη φωτιά. Εμείς ήμασταν παρόντες και δεν γίνεται να μετατεθούν ευθύνες σε αυτούς που δεν τις έχουν», κατέληξε ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

Related Posts