Ομάδα Νέων Μάτι: Οι υπαίτιοι να δικαστούν βάσει των ποινών που ίσχυαν όταν διέπραξαν τα εγκλήματά τους

Κριτική για μια συγκεκριμένη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα ασκεί η Ομάδα Νέων Μάτι σε επιστολή της, όπου αναφέρει πως «η δημοκρατία πλέον κινδυνεύει από τους σωτήρες της».


Εάν αγαπάς την περιοχή του Ματιού η μένεις στην περιοχή και θες να γίνεις ο ανταποκριτής η ο αρθρογράφος μας η να μας στέλνεις νέα που αφορούν το Μάτι έλα σε επαφή μαζί μας από εδώ.


Ακολουθεί η επιστολή:

«Στις 23 Ιουλίου του 2018,παραβιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του δυτικού κόσμου..αυτό της δημόσιας ασφάλειας.

Στις 5 Μαρτίου του 2019,δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Σύμφωνα με αυτό,οι υπεύθυνοι της τραγωδίας κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κατά συρροή ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Στις 6 Μαρτίου του 2019,δημοσιεύθηκε το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα,το οποίο μέσα σε αλλά,προτείνει την κατάργηση παλαιότερης διάταξης,του άρθρου 94,γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της ποινής σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή(από 10 έτη φυλάκισης σε 5 έτη)

Η δημοκρατία πλέον κινδυνεύει από τους σωτήρες της…

Στις 23 Μαρτίου του 2019,εμείς είμαστε εδώ,καθισμένοι σε μέρος που βρέθηκαν νεκροί οι άνθρωποι μας… όχι μόνο για τους δικούς μας 100,αλλά για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Έχουμε το ανάστημα να υπερασπιστούμε την έννοια της Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε άλλο ένα μέγιστο δικαίωμα..αυτό της Δικαιοσύνης.

Ζητάμε να μην αλλάξει το επίμαχο άρθρο του ποινικού κώδικα.

Ζητάμε οι υπαίτιοι της τραγωδίας να δικαστούν βάσει των ποινών που ίσχυαν την ημέρα που διέπραξαν τα εγκλήματα τους. Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη.

Δώστε μας την ελπίδα πως μπορούμε να ζήσουμε σε ένα παρόν που κανένας άνθρωπος,σε οποιαδήποτε γωνιά αυτής της χώρας,δεν θα ξαναζήσει την εγκατάλειψη και την απελπισία που βιώσαμε εμείς.

Δώστε μας ένα παρόν που δεν προβοκάρει το μέλλον μας.

Δεν ξεχνώ,

Ομάδα Νέων Μάτι»

https://www.huffingtonpost.gr

Related Posts