Το Μάτι και η Κινέτα πριν και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ενα βίντεο για τις πυρκαγιές σε Μάτι και Κινέτα στις 23 Ιουλίου 2018 που συγκλόνισαν την Ελλάδα, που στην φωτιά το Μάτι 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ετοίμασε η ομάδα Updrones, παρουσιάζοντας τις δύο περιοχές πριν και μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Η 23η Ιουλίου 2018 έχει ήδη καταγραφεί ως η πιο μαύρη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας στην Ελλάδα. Δύο πυρκαγιές, ξεσπούν η μια μετά την άλλη. Πρώτα στην Κινέττα, η οποία καίει περιουσίες, αλλά ευτυχώς δεν κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Λίγη ώρα αργότερα, ξεσπά μια νέα εστία φωτιάς, στην ανατολική Αττική. Το Μάτι, νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 παραδίδεται στις φλόγες. 101 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως από το ήσυχο πρωινό της 23ης Ιουλίου φτάσαμε στα αποκαΐδια και στον πόνο της ανείπωτης τραγωδίας μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανείπωτη τραγωδία αποκαλύπτει την παράλυση της κρατικής μηχανής. Πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ των υπευθύνων φέρνει αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκλωβιστούν στο Μάτι, μέσα στην πύρινη λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα.

Related Posts