Μάτι: 16 μήνες μετά ο αμίαντος απειλεί ακόμη τους πυρoπλήκτους

Στη γραφειοκρατία και στον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων, μεταξύ υπουργείου Υποδομών και Δήμου Μαραθώνα, αποδίδουν οι πυρόπληκτοι στο Μάτι την παραμονή του επικίνδυνου αμιάντου στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής τους.

Όπως εξηγεί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, ο μηχανικός Θέμης Τσιρόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Μάτι-Αττικής, στοίβες από ελλενίτ με τον επικίνδυνο αμίαντο, βρίσκονται τουλάχιστον σε 50 σημεία της περιοχής, λόγω έλλειψης κονδυλίων για την αποκομιδή του, από τον δήμο Μαραθώνα.

Ο αμίαντος από τις αυλές των σπιτιών, που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, όπως ενημερώνει, έχει σε μεγάλο βαθμό απομακρυνθεί από τον εντεταλμένο εργολάβο της σύμβασης καθαρισμού του.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ενημέρωσε ότι έχει ήδη τελειώσει ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος για την αποκομιδή του αμιάντου, υπήρξαν δύο ανάδοχοι και εκτιμά ότι σε διάστημα δέκα ημερών θα αρχίσει η συλλογή του από τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής και θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Related Posts