Συναυλία στη Βιέννη για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συναυλία της Griechische Welle Wien της οποίας όλα τα έσοδα, όπως και πέρσι, θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση και την τίμησε με τη παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Ομότ. Καθ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος συμμετέχει στην εδραίωση μη κερδοσκοπικών, φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών των ομογενών μας και των φιλελλήνων σε κάθε ευκαιρία.

Αυτή τη φορά, με παρούσα την Πρέσβη μας στη Βιέννη, κα Αικατερίνη Κόικα, καθώς και το σύνολο του προσωπικού της Πρεσβείας, βρέθηκε για λίγες ώρες στη Βιέννη, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις προσπάθειες της φιλελληνικής οργάνωσης «Ελληνικό Κύμα Βιέννης» να συγκεντρώσει χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για να τα προσφέρει στη συνέχεια στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018.

Στη φιλόξενη πρωτεύουσα της Αυστρίας, που τόσο έχει ευεργετηθεί από τους μεγάλους Έλληνες απόδημους, ενδυναμωμένη και από τη δική του παρουσία, έγινε εφικτό να συγκεντρωθούν περισσότεροι άνθρωποι, φιλέλληνες Αυστριακοί και Έλληνες ομογενείς, σε μία μεγαλειώδη συναυλία αγάπης και φιλαλληλίας που είχε τον ευγενή σκοπό να ανακουφίσει όσο το δυνατό περισσότερους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας εν όψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση της προσφοράς των συγκεντρωθέντων ειδών και χρημάτων θα πραγματοποιηθεί από την Φιλελληνική Οργάνωση, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Μάτι, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o ελληνικής καταγωγής Βουλευτής Volkmar Harwanegg, ο Georg Ortner, Κοινοτικός Σύμβουλος, εκπροσωπώντας τη δήμαρχο του 14ου διαμερίσματος της Βιέννης ο Michael Schüchner και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αυστρίας, Έλενα Μελιτά. Την Κυπριακή Πρεσβεία εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, Παναγιώτης Μαστοράκης. Το παρών έδωσε και ο Διευθυντής της Ομογενειακής Ιστοσελίδας Hephaestus Wien και Radio, Georg Gstrein, ο οποίος και προλόγισε τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού.

Στη συναυλία συμμετείχε αφιλοκερδώς σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στη Βιέννη, καθώς και φιλέλληνες Αυστριακοί που χόρεψαν ελληνικούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές. – https://www.neakriti.gr

Related Posts