«Παιχνίδια Πολιτισμού» για τα παιδιά στο Μάτι

«Παιχνίδια Πολιτισμού με τα παιδιά» στο Μάτι διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης από το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Σάββατο και Κυριακή, θα συμμετάσχουν σε δράσεις πολιτισμού και θα ψυχαγωγηθούν στο κλίμα των γιορτών.

Το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά θα συμμετάσχουν παράλληλα στα εικαστικά εργαστήρια και στις δράσεις φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού.

Την ευθύνη για τα εικαστικά εργαστήρια έχει ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης, επί σειρά ετών επικεφαλής του Παιδικού Εργαστηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Το πρόγραμμα των δράσεων φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού έχουν σχεδιάσει οι συγγραφείς Αργυρώ Πιπίνη και Ελένη Πριοβόλου, καθώς και τα μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Κατερίνα Δερματά, Ηρώ Παπαμόσχου, Αρετή Καράμπελα, Μαίρη Μπιρμπίλη). Στη συνέχεια, η ομάδα χορού του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος», με 28 μικρούς χορευτές, θα παρουσιάσει εορταστικό χορευτικό δρώμενο.

Μετά το γεύμα των παιδιών θα ακολουθήσουν η διαδραστική παράσταση από τους σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και η προβολή των ταινιών Ο Μικρός Πρίγκιπας και Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού, σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment. Το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου, θα φωταγωγηθούν δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα από τον Δήμο Μαραθώνα και την Περιφέρεια Αττικής. Ο Άγιος Βασίλης θα συναντήσει τα παιδιά με δώρα, κεράσματα, και παιχνίδια. Η 70μελής Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δώσει παράσταση στην παραλία.

Αφιερωμένη στο θέατρο η Κυριακή

Η Κυριακή (15/12) είναι μέρα αφιερωμένη στο θέατρο. Τα παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού, με τους συνοδούς τους, θα παρακολουθήσουν στις 5 το απόγευμα τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στις μικρότερες ηλικίες απευθύνεται το «Φως των Χριστουγέννων», μια παραμυθαφήγηση, συνοδεία μουσικής από τον Γιάννη Ψειμάδα και τη Νίκη Κάπαρη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος». Ως αναμνηστικό δώρο στα παιδιά θα δοθούν βιβλία που απέσπασαν τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας το 2018. Για τις εκδηλώσεις έχει ευγενώς παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του το ξενοδοχείο «Μάτι».

Related Posts