Μάτι: Επείγουσα πρόσκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Eπείγουσα πρόσκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Μάτι απευθύνει ο Δήμος Μαραθώνα και ζητεί να προσκομίσουν το συντομότερο δυνατόν οικοδομικές άδειες και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ενόψει της εκπόνησης μελέτης δασικού χάρτη και του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή, η εκπόνηση μελέτης δασικού χάρτη αποτελεί, μεταξύ άλλων, «προϋπόθεση για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου» και ο Δήμος Μαραθώνα «ανέλαβε να συγκεντρώσει και παραδώσει αρμοδίως στοιχεία που θα συμβάλουν στην αναμόρφωση εν συνόλω του υφιστάμενου υπόβαθρου του δασικού χάρτη».

Για το σκοπό αυτό καλεί όλους τους ιδιοκτήτες στο Μάτι και την περιοχή Λόφος Ζούγκλας που περιλαμβάνεται, να προσκομίσουν άμεσα στο Γραφείο Δημάρχου, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09:00 – 16:00 αντίγραφο του στελέχους της οικοδομικής άδειας και αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της άδειας για τα κτίσματα των ιδιοκτησιών τους.

Οπως εξήγησε στο ethnos.gr o Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, όσοι διαθέτουν τα σχετικά στοιχεία που μπορεί να είναι άδειες οικοδομης η και οι παλιές άδειες λυομένων, θα πρέπει να κινηθούν σύντομα για την υποβολή τους καθώς οι προθεσμίες είναι ιδιαίτερα σφικτές. «Οι άδειες οικοδομής, ειδικά όσες είναι πριν το Σύνταγμα του 1975, θα ληφθούν υπόψη σχετικά με το τι είναι δασικό και τι όχι. Και απ΄ ότι γνωρίζουμε, υπάρχουν αρκετές τέτοιες άδειες στο Μάτι και τον Λόφο Ζούγκλας», λέει ο κ.Τσίρκας.

Related Posts