Στην τύχη τους αφέθηκαν οι εγκαυματίες στο Μάτι

Ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία με τους 102 νεκρούς, το Μάτι παραμένει στο σημείο μηδέν. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο MEGA, μόνο το 6% των σπιτιών έχει επισκευαστεί, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν στις κατασκηνώσεις, ενώ πολλοί είναι οι εγκαυματίες που περιμένουν ακόμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα.

Ακόμα και οι 58 εγκαυματίες αφέθηκαν στην τύχη τους παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας.

«Όλοι οι εγκαυματίες χρησιμοποιούν κάποιες κρέμες και κάποια βοηθήματα άλλου είδους που το υπουργείο τα θεωρεί καλλυντικά και δεν τα παραχωρεί στους αναγκαιούχους. Βγήκε ο υπουργός και είπε ότι θα χορηγούνται δωρεάν. Εχουν περάσει 4 μήνες μέχρι σήμερα και δεν έχει βρεθεί φόρμουλα γιατί δεν έχουν κουπόνι για να κολληθεί στη συνταγή. Τα πληρώνουμε μόνοι μας και η αξία τους δεν είναι ευτελής» λέει ο κ. Κώστας Χατζησταματίου.

Η οικογένειά τού είναι μια οικογένεια εγκαυματιών. Ο ίδιος, η σύζυγός του, η νύφη του και ο 7 χρόνος εγγονός του δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φωτιά. Η εικόνα του μικρού Κωσταντίνου είχε συγκλονίσει.

Η κάλυψη των αναγκών των εγκαυματιών ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες του υπουργείου. Ωστόσο, παρότι η περίθαλψη των εγκαυματιών συμπεριλαμβάνεται στο σποτ με τις δράσεις του υπουργείου, η υπουργική απόφαση δεν βγήκε και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει υπογράψει τις συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρίες. Ετσι, η κάλυψη του κόστους συνεχίζει να γίνεται από ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, μόνο το 6% των σπιτιών έχει επισκευαστεί. Οι κατεδαφίσεις καθυστερούν, το ίδιο και οι επιδοτήσεις για την έναρξη των επισκευών στα κίτρινα σπίτια, καθώς η δεύτερη δόση δεν δίνεται για να συνεχιστούν όσες επισκευές ξεκίνησαν.

Μοναδική ελπίδα για το Μάτι, η θέληση των κατοίκων που επιθυμούν να ξανακάνουν το Μάτι όπως ήταν, και ακόμη καλύτερο. {https://www.megatv.com/}

Related Posts