Πιο πολύτιμοι από ποτέ

Την ώρα που γράφω αυτό το κομμάτι, μια φουντωτή ουρά μού γαργαλάει τα χέρια και κάτασπρα μουστάκια σαν πετονιά ακουμπούν τρυφερά το μάγουλό μου. Είναι η Αλ Γατόνε –που σώθηκε μια χούφτα γατάκι από τη φωτιά στο Μάτι–, που μου κάνει παρέα με τον νεοαποκτηθέντα ολόγκριζο Μάζελ.

Δεκαοκτώ ημέρες κλεισμένη στο σπίτι, δεν έχω αισθανθεί λεπτό μοναξιάς και τους το οφείλω. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ευγνωμονούν τα κατοικίδιά τους. Η καραντίνα μάς απέδειξε πόσο πολύτιμα είναι και πώς η παρουσία τους μας κατευνάζει και μας ευεργετεί. Ιδού μερικές τέτοιες εξομολογήσεις ζωόφιλων για σκύλους, γάτες, ακόμα και χελώνες.

«Μεταξύ μας όλα αυτά που θα πούμε, ε; Πρόκειται περί έρωτος, γεροντοέρωτος δηλαδή. Παλεύω να φτιάξω μια ισότιμη σχέση μαζί της, αλλά αυτή μου αποδεικνύει καθημερινά πόσο υποδεέστερο ον είμαι, ιδιαίτερα τώρα στην καραντίνα, που με έχει στη διάθεσή της όλη μέρα. Τι κι αν της λέω “Σ’ εμένα χρωστάς τη ζωή σου, βρε, που σε έβγαλα από τη μηχανή εκείνου του Nissan Micra, μια σταλιά γατί, και σε τάιζα κιμά για να συνέλθεις, ενώ ο κτηνίατρος σε είχε ξεγράψει!’’.

Εκείνη τον χαβά της. Δεκαεπτά μέρες εγκλεισμού, πού να βαρεθώ με τόσες περσόνες που υποδύεται. Τη μια στιγμή είναι το μικρό γατάκι που θέλει φροντίδα, μετά η αγριόγατα που έχει φουντώσει, ύστερα η διανοούμενη που κάνει ότι στοχάζεται και αδιαφορεί που της βάζω φαγητό στο πιατάκι, μετά η γάτα Τσιτσιπάς που αποκρούει έξοχα το παιχνίδι ποντικάκι της ανεβασμένη στο κλιματιστικό. Γατικά μονόπρακτα.

»Υστερα είναι κι όλα αυτά που έχω μάθει από εκείνη, ιδιαίτερα τώρα που μου κάνει υπερεντατική διδασκαλία. Κατ’ αρχάς δεν πλήττει ποτέ, είναι πάντοτε ο εαυτός της, είναι σούπερ αριστοκρατική, από τη στιγμή που θα ξυπνήσει το πρωί μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί στο στήθος μου (ενώ τα σκυλιά είναι όλα δευτεράντζες). Επίσης με έκανε άνθρωπο εμένα τον σιχασιάρη, που μαζεύω ολόκληρες περούκες από τις τρίχες της στο σπίτι και παρ’ όλα αυτά τη θεωρώ ευλογία. Με τέτοιο συγκάτοικο, ας μας κλείσουν για πάντα μέσα!» {https://www.kathimerini.gr}

AΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ηθοποιός)
«Με τέτοιο συγκάτοικο, ας με κλείσουν μέσα για πάντα»

Related Posts