Η ζωή επιστρέφει στο Μάτι: Αυτοψία του MEGA στον τόπο της τραγωδίας

Το Μάτι – δύο χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά – υποδέχτηκε επισκέπτες απο όλη την Αττική. Αρκετοί από αυτούς διατηρούν εξοχικά στη περιοχή και μιλούν στη κάμερα του MEGA για το νέο ξεκίνημα που κάνει ο τόπος.

Παιδιά παίζουν δίπλα στη θάλασσα. Τα ιστιοπλοικά έχουν ανοιχτεί στο πέλαγος και το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Μάτι φέρνει αισιοδοξία και την ελπίδα για ολική αναγέννηση – λίγες μέρες πριν από την επέτειο των δύο χρόνων από την τραγωδία.

Η ζωή επιστρέφει στο Μάτι

Ο κύριος Δημήτρης είναι από τους κατοίκους της περιοχής που ζήσανε τη φρίκη. Πλέον η ζωή δείχνει να επανέρχεται, να ανθίζει ξανά όπως η φύση, μέσα από τις στάχτες.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία πριν από δύο χρόνια λειτούργησε ως εμπόδιο για τη φωτιά σώζωντας ανθρώπινες ζωές. Το σπίτι του ισοπεδώθηκε απο τη φωτιά. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Αλλά δε το έβαλε κάτω.

Ο κύριος Φραγκίσκος περιποιείται τον κήπο του και όπως λέει στη κάμερα του MEGA θέλει να είναι όλα έτοιμα όταν ανοίξει και πάλι τη πόρτα του σπιτιού του. Όταν του ζητάνε να κάνει μία ευχή: «Να έρθετε να σας κεράσω καφέ σπίτι μου». {https://www.tanea.gr}

Related Posts