Μάτι: Ο Ανακριτής κατέσχεσε έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες που τα έκρυβαν σκοπίμως

Δημόσιες υπηρεσίες φέρονται έκρυβαν κρίσιμα έγγραφα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προκειμένου να μπλοκάρουν (;) την δικαστική διερεύνηση εγκληματικών ευθυνών που κόστισαν τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας και τον τραυματισμό σε δεκάδες άλλους.

Η καταγγελία αυτή όμως αλλά προφανώς και η διαπίστωση από τον ίδιο, της δυσκολίας να του προσκομίσουν κρίσιμα έγγραφα, οδήγησε σε εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες για αυτή την προκλητική και προφανώς ποινικά κολάσιμη ενέργεια.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν παρουσία του ανακριτή και οδήγησαν σε κατάσχεση κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει.

Παραλείψεις

Η απόφαση για έφοδο ελήφθη μετά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος ο ανακριτής στην προσκόμιση στοιχείων και εγγράφων στην έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και βέβαια της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών.

Κι ενώ η ανάκριση μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους, τα προσκόμματα αυτά αποτελούσαν τροχοπέδη για την υπόθεση.

Η πυροσβεστική

Η τελευταία έφοδος έγινε χθες στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση. {https://www.capital.gr}

Related Posts