ΜΑΤΙ: Διώξεις για κακούργημα ζήτησε ο Aνακριτής

Πρόσθετη δίωξη για κακούργημα κατά ορισμένων προσώπων, ζήτησε ο ανακριτής που χειρίζεται την ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η φονική πυρκαγιά, στοίχισε τη ζωή σε 102 άτομα και επιπλέον μαύρισε και στοίχειωσε τη ζωή όλων των κατοίκων, στην άλλοτε όμορφη, και γεμάτη ζωή περιοχή.

Ο Ανακριτής που μελετά την υπόθεση, ζήτησε την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, καθώς κρίνει ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά ορισμένων προσώπων για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Η νέα δίωξη, αφορά ενέργειες ή παραλείψεις υπαλλήλων της Πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής, ενώ δεν αποκλείεται το αίτημα να συνδέεται με τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στο Συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου αστυνομικοί πήραν στοιχεία από τα ψηφιακά στίγματα των πυροσβεστών οχημάτων, την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά.

Να θυμίσουμε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά της Ράνας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη, του Ευάγγελου Μπουρνού, πρώην στελεχών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής κ.α.

Related Posts