Φωτιά στο Μάτι- Αδιανόητο: 30 πτώματα παραμένουν ακόμα στα αζήτητα…

Δεν έχουν τέλος τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτονται για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας την αποφράδη ημέρα της 23ης Ιουλίου του 2018. Στα όσα νέα αποκαλύπτονται για τους αδιανόητους χειρισμούς των υπευθύνων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. έρχονται να προστεθούν και νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η εγκληματική αδιαφορία της δημόσιας διοίκησης ακόμα και εις βάρος νεκρών συνεχίζεται, δύο χρόνια μετά.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ταφεί και δεν έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 30 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι και πως η σορός μιας γυναίκας ετάφη πριν από μερικούς μήνες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή;

Στα όσα μακάβρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ήρθε να προστεθεί και μια νέα καταγγελία που φανερώνει ότι η φρίκη δεν έχει τέλος, για θύματα και επιζήσαντες. Σύμφωνα με καταγγελία συγγενή θύματος, υπάρχει ένα άφτιαχτο μνήμα στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης όπου θάφτηκαν αταυτοποίητα μέλη που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι.

Η Έυα Νικολοπούλου σύμφωνα με την ανάρτησή της, πήγε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο της μαμάς της στο Κοιμητήριο Νέας Μάκρης όταν παρατήρησε αυτό το λάκκο που θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που έχει σκεπαστεί πρόχειρα με χώμα. Μπροστά από το λάκκο, υπάρχουν δύο πρόχειρες καρέκλες όπου αποτρέπεουν τους περαστικούς να περάσουν από το σημείο. Τα όσα όμως άκουσε όταν έυλογα της δημιουργήθηκε η απορία για το τι είναι αυτό δεν έχουν λογική και προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο ιερέας του κοιμητηρίου την ενημέρωσε πως στο σημείο είναι θαμμένα μέλη απανθρακωμένων ανθρώπων της 23ης Ιουλίου του 2018. Όπως παρατήρησε, “τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτουν από την βροχή καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλιτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζητητα”. Δηλαδή, υπάρχει σχεδόν ανοιχτός τάφος που μέσα έχει ανθρώπινα μέλη από διάφορα θύματα της πυρκαγιάς. Αδιανόητο!

Την αποκάλυψη της Έυας Νικολοπούλου, επιβεβαίωσε λίγο-πολύ και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος απαντώντας σε επιστολή της δηλώνει “ότι με θλίψη διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής μου και με διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης του εν λόγω σημείου προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές”, όπως αναφέρει η ίδια σε νεότερη ανάρτησή της.

Όπως αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της “με εκπλήσσει το γεγονός πως από εμένα έμαθε την αλήθεια” και αυτό είναι αφενός ένα μεγάλο ερώτημα αφετέρου είναι ενδεικτικό του αλαλούμ που επικράτησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε ότι έχει να κάνει με την καταστροφική πυρκαγιά αλλά και με την μετέπειτα διαχείριση. Τα όσα αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα δεν έχουν κάποια λογική εξήγηση. Ίσως κάνει λάθος ο κόσμος που ψάχνει με γνώμονα τη λογική. {https://www.thetoc.gr}

Related Posts