Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του Διαμαντής Μπασαράς ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος στοχοποιήθηκε από συγκατηγορούμενο του για να αποποιηθεί της δικής του ευθύνης», προσθέτοντας πως ο εντολέας του δεν φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για την πυρκαγιά.

«Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ. Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει», δήλωσε ο κ. Μπασαρας

Ο τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που έχει έθεσε ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, όπως αν ολιγώρησε στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας σκόπιμα με στόχο να προαχθεί.

Όλα αυτά τα δεδομένα είχε επικαλεστεί ο δικαστικός λειτουργος στο τρίτο του αίτημα για αναβάθμιση της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελία προκαλώντας αγανάκτηση στους πληγέντες.

Ελεύθερος με εγγύση ο Ματθαιόπουλος

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος προήχθη σε αρχηγό της πυροσβεστικής μετά τη φωτιά, έδινε εξηγήσεις για περισσότερες από τρεις ώρες για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5000 ευρώ καθώς αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στην τελική ευθεία η ανάκριση

Η Ανάκριση για τη φωτιά που «θέρισε» ζωές και περιουσίες το καλοκαίρι του 2018 βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία καθώς τις επίμενες ημέρες θα απολογηθούν και οι τελευταίοι κατηγορούμενοι.

Related Posts