Αποσύρθηκε το πολυέξοδο Ρέκβιεμ για το Μάτι – Παρέμβαση Πατούλη υπό το φόβο αντιδράσεων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OTAVOICE.GR αποσύρθηκε το σχέδιο για την διεξαγωγή μιας εκδήλωσης για την τραγωδία στο Μάτι, από την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να διοργανωθεί μια εκδήλωση- συναυλία για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός την 23 Ιουλίου.

Για το σκοπό αυτό υπήρξε συνεργασία με τον γνωστό συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο ο οποίος θα ήταν και το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, για την οποία όπως αναφέρεται έγραψε μια όπερα με τίτλο Ρέκβιεμ 102.

Μάλιστα είχαν γίνει αρχικές συνεννοήσεις και θα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Μέχρις εδώ όλα καλά, αλλά όταν ήρθε η πρόταση επί χάρτου και είδαν τον προϋπολογισμό της εκδήλωσης έμειναν άγαλμα. 200 χιλιάδες ευρώ για το σύνολο της διοργάνωσης όπου περιελάβανε την αμοιβή του συνθέτη και τα έξοδα στησίματος της εκδήλωσης( ηχητικά, φωτισμός, κατασκευές, …). Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μελετώντας καλύτερα την εισήγηση αντιλήφθηκε πως το υπερβολικό κόστος παραγωγής μιας τέτοια ευαίσθητης εκδήλωσης θα δημιουργούσε τα αντίθετα αποτελέσματα και φοβήθηκε πως θα προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην κοινωνία.

Οι υπερβολικές απαιτήσεις του συνθέτη, τα μεγάλη κόστη της οργάνωσης δεν δικαιολογούσαν και δεν υπηρετούσαν τον στόχο, όταν μάλιστα τρία χρόνια μετά οι οικογένειες των θυμάτων βιώνουν μια ιδιόμορφη κατάσταση, όπως και οι πυρόπληκτοι που δεν έχουν δει να υλοποιούνται όσα έχουν ακούσει από επίσημα χείλη.

Έτσι ο κ. Πατούλης αποκωδικοποιώντας σωστά τα δεδομένα και έχοντας πάρει μηνύματα, έδωσε εντολή να αποσυρθεί το σχέδιο και το θέμα θεωρείται ως μη γενόμενο… προς απογοήτευση των εμπνευστών.

Related Posts