Ανοικτή Επιστολή του Γιάννη Οικονομίδη για τα τρία χρόνια μετά το «Έγκλημα που σκότωσε 102+ ανθρώπους»

Ανοικτή Επιστολή προς όσους αφορά. Μάτι, 11/8/2021. Στις 23/7/2018 στην Ανατολική Αττική συντελέστηκε ένα Έγκλημα που σκότωσε 102+ ανθρώπους, έκαψε και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τόσους, και άφησε χιλιάδες χωρίς τις περιουσίες και τα σπίτια τους, διαλύοντας τις ζωές τους, παράλληλα στερώντας όλους τους πολίτες από πολύτιμο πράσινο και Φύση.

Οι περιοχές που υπέστησαν αυτό το έγκλημα είναι ο Νέος Βουτζάς, το Μάτι, ο Προβάλινθος, η Αμπελούπολη, και το Κόκκινο Λιμανάκι. Η κοινή γνώμη μας έχει μάθει ως «Μάτι».

Τρία χρόνια μετά είμαστε πλέον βέβαιοι ότι:

Αυτό το έγκλημα είναι Πολιτικό-Υπηρεσιακό/Επιχειρησιακό, και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία, την Δικαιοσύνη αλλά και την Κοινωνία των πολιτών της Χώρας για να μην επαναληφθεί.

Ο Φάκελος του εγκλήματος «Μάτι» δεν έχει κλείσει. Και δεν θα κλείσει όσο υπάρχουν Ηθικές και πρακτικές εκκρεμότητες.

  • Δεν θα κλείσει αν δεν ειπωθεί η Αλήθεια. Η πλήρης Αλήθεια, Γιατί χωρίς αυτή δεν θα μάθουμε ποτέ τι και ποιοί έφταιξαν πραγματικά και δεν θα ησυχάσουμε ούτε Εμείς ούτε οι Νεκροί μας.
  • Δεν θα κλείσει αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι: πολιτικοί, υπηρεσιακοί και επιχειρησιακοί. Γιατί αν δεν γίνει, δεν θα ιδρώσει το αυτί τους και θα το ξανακάνουν ανεμπόδιστοι στο μέλλον.
  • Δεν θα κλείσει αν δεν γίνουν οι τολμηρές και βαθιές αλλαγές στους τομείς εκείνους του κράτους που προκάλεσαν το έγκλημα, δηλαδή τους πολιτικούς, υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς μηχανισμούς του.
  • Δεν θα κλείσει όσο ένα μεγάλο ποσοστό των πληγέντων συμπολιτών μας παραμένουν άστεγοι ή δέσμιοι της γραφειοκρατίας, των πολύπλοκων διαδικασιών και των άδικων ή και απροσπέλαστων νομικών σκοπέλων.

Μα προπάντων δεν θα κλείσει αν δεν αντιληφθεί η κοινή γνώμη πόσο ευάλωτη είναι και πόσο την αφορά αυτός ο «φάκελος» και η τύχη του.

Έως την στιγμή που όλα τα παραπάνω πάψουν να ισχύουν καθ’ ολοκληρίαν, ο φάκελος «Μάτι» παραμένει ανοικτός.

Παρακαλούμε όσους σπεύδουν -Πολιτικούς και μη- να θεωρούν, να δηλώνουν και να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ότι ο Φάκελος του πολιτικού υπηρεσιακού / επιχειρησιακού εγκλήματος Μάτι έχει κλείσει, να αναλογιστούν την πραγματική ευθύνη που φέρουν, και να αναθεωρήσουν. Το ίδιο ισχύει για τα ΜΜΕ που συμβάλουν με ανεύθυνο τρόπο σε αυτή την πρακτική.

Η Αλήθεια θα πρέπει να υπερισχύσει της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί το μέγα θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και μικροκομματικής πολιτικής. Η Αλήθεια είναι η εγγύηση και παρακαταθήκη για το καλό όλων των πολιτών. Αυτών που σήμερα κοιμούνται ήσυχοι αλλά και των νέων πυρόπληκτων κοινωνιών που δημιούργησε η πρωτοφανής καταστροφή που ζούμε σήμερα και που δυστυχώς θα δημιουργηθούν στο Μέλλον. Αποτελεί δε και αναγκαία συνθήκη για μια υγιή πολιτεία και ένα πραγματικό, ισχυρό και υπεύθυνο για τους πολίτες του Κράτος.

Τα παραπάνω νοιώθουμε ότι έχουμε Ιερό χρέος να δηλώσουμε την δεδομένη πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, σε ένδειξη της πλήρους αλληλεγγύης και συμπαράστασης μας.

Της ειλικρινούς συμπάθειας για τις μεγάλες υλικές καταστροφές κατοικιών και περιουσιών αλλά και την θλίψη μας για την τεράστια περιβαλλοντολογική απώλεια που είναι κοινή και σοβαρότατη απώλεια όλων των Ελλήνων και όχι μόνο.

Της ρητής συμμαχίας στον αγώνα τους που αρχίζει τώρα, αλλά και για το δύσκολο αύριο. Γιατί αυτό το αύριο θα είναι δύσκολο και μακρύ. Εμείς δεν θα σας χαϊδέψουμε τα αυτιά ούτε θα σας χρυσώσουμε το χάπι. Είμαστε μαζί σας τώρα αλλά θα είμαστε πρωτίστως και στο μέλλον, σε αντίθεση και ανεξάρτητα από αυτούς που έχουν τα μικρόφωνα και την εξουσία κάθε φορά.

Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ που η ψυχή μας ξαναμαυρίζει, δεν ξεχνούμε τον Ιερό όρκο που έχουμε δώσει στους Νεκρούς και Ζωντανούς Ήρωές μας. Και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Για τον Τόπο μου και τους ανθρώπους του,
Γιάννης Οικονομίδης

Related Posts