Ανακοίνωση Εξωραϊστικού συλλόγου Ν.Βουτζά ”Η Πρόοδος” για την καθίζηση στην οδό Καρυωτάκη.

Μετά, την υπερβολική, επικοινωνιακά, γενίκευση, ενός περιορισμένου φαινομένου καθίζησης, σε ένα μέρος του δρόμου της οδού Καρυωτάκη του Ν. Βουτζά και την μεγάλη ανησυχία που προκάλεσαν δηλώσεις και ρεπορτάζ, ο Σύλλογός μας, σε επικοινωνία με τους νομικούς του συμβούλους, ανακοινώνει τα εξής:

  1. Πρόκειται για εντοπισμένο και εντελώς περιορισμένο φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στα νοτιοδυτικά όρια του Οικισμού, που ανήκει στο Δήμο Ραφήνας.
  2. Παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν σε περιοχές με κλίσεις, όπως συνέβη για παράδειγμα στο Ντράφι, στη Βούλα, ή, σε άλλους ορεινούς Οικισμούς.
  3. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, μετά από φωτιές και την αποψίλωση που ακολουθεί, για να συγκρατηθούν τα εδάφη, τοποθετούνται κορμοδέματα. Ενώ, σε αστικές περιοχές, χωρίς ιδιαίτερη κλίση, εκτελούνται υδραυλικά έργα, τοιχεία αντιστήριξης κλπ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.
  4. Στο Νέο Βουτζά στο τμήμα που ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα, (αποτελεί εδαφικά το 80% του Οικισμού), με πρωτοβουλία και υπό την πίεση του Συλλόγου μας, το Νοέμβριο του 2018, κατασκευάστηκαν έργα στήριξης των επιφανειακών εδαφών με κορμοδέματα και σερεζανέτ. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι, ότι μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΒΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΘΙΖΗΣΗ, Ή, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  5. Στην οδό Καρυωτάκη καθώς και σε όλο το τμήμα του Οικισμού που ανήκει στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, με ευθύνη των τότε αρμοδίων, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ.
  6. Ελπίζουμε, ωστόσο, ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σπίτι το οποίο έχει βυθιστεί να γίνουν, ΑΜΕΣΑ, τα απαραίτητα έργα, όπως είχε ζητήσει η Περιφέρεια Αττικής, από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, για να σωθεί η συγκεκριμένη περιοχή.
  7. Ο Νέος Βουτζάς, είναι ένας Οικισμός – Πρότυπο, αμιγούς κατοικίας, που είναι εντός Σχεδίου, εδώ και 50 χρόνια, με ήπιους συντελεστές δόμησης. Οι κάτοικοι έχουν ιδιαίτερο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και διαθέτουν βαθιά οικολογική συνείδηση, ενώ ακόμη και μετά τη φονική πυρκαγιά του 2018, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να μετατρέψουν την περιοχή σε ισχυρό πυρήνα αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό των ιδιοκτητών των 3 ακινήτων, που φαίνεται να υφίστανται τις επιπτώσεις, από τη μη λήψη έγκαιρων μέτρων.

Θα θέλαμε, τέλος, να ζητήσουμε από όλους τους αρμόδιους, Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργεία να προβούν ΑΜΕΣΑ στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την περιοχή, όπου εντοπίστηκε το μεμονωμένο φαινόμενο καθίζησης, βασισμένων σε γεωτεχνικές εδαφοστατικές μελέτες και να παραμείνουμε ΟΛΟΙ συγκεντρωμένοι στο Παρόν και στο Μέλλον, για το καλό των κατοίκων του Οικισμού μας.

Κατά το κοινώς λεγόμενο, ας περιοριστούν οι δηλώσεις και ας ενσκήψουν όλοι στο καθήκον τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Related Posts