Κάτοικος του Ματιού ίδρυσε οργάνωση για την υποστήριξη εγκαυματιών και μας δίνει οδηγίες για ασφαλή εκκένωση σε περίπτωση φωτιάς

Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια, από τη μαύρη επέτειο της πυρκαγιάς στο Μάτι και των ευρύτερων περιοχών, που κόστισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους.

Η Μαρίνα Καρύδα, κάτοικος της περιοχής, κατάφερε να σώσει τον εαυτό της και την οικογένειά της, ζώντας τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της: ανθρώπους, ζώα, δέντρα, σπίτια. Δεν ξεχνά ποτέ τους συναθρώπους της, που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Πρόσφατα μάλιστα και με αφορμή της συμπλήρωσης των τεσσάρων χρόνων της φονικής πυρκαγιάς, δημοσίευσε 80 ιστορίες θυμάτων, στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, μεταξύ άλλων και των δίδυμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής.

Εκείνη η μέρα άλλαξε οριστικά η ζωή τής Μαρίνας Καρύδα. Αρχικά στάθηκε ως εθελόντρια στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη μετά την καταστροφή, ενώ στην πορεία ίδρυσαν με τον Αλέξανδρο Ανδρονόπουλο την μη κερδοσκοπική οργάνωση Salvia, στηρίζοντας τους εγκαυματίες οι οποίοι επέζησαν από τον εφιάλτη με βαριά τραύματα που θα τους ακολουθούν για μια ζωή, αλλά και τις οικογένειές τους στο δύσκολο έργο που έχουν σε αυτό το μακροχρόνιο αγώνα τους. Πέραν της αλληλεγγύης προς όσους έχουν υποστεί σωματικές βλάβες εξαιτίας εγκαύματος, η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία αποσκοπεί επίσης στην πρόληψη και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Στη σελίδα της οργάνωσης είδαμε και οδηγίες για την ασφαλή εκκένωση σε περίπτωση φωτιάς, κάτι που αφορά όλους και όλες μας, αφού η χώρα πλήττεται κάθε χρόνο από πυρκαγιές.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρακάτω αληθινή φωτογραφία, που τονίζει πως δεν πρέπει ν’ αφήνουμε σε καμία περίπτωση ακάλυπτο το δέρμα μας. {https://www.marieclaire.gr}

Related Posts