Ανυπεράσπιστα δύο νεκρά παιδιά της πυρκαγιάς στο Μάτι

Η έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που δικάζει την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε στις 18/11 ότι δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους την 23η Ιούλη 2018, δεν μπορούν να τα υπερασπιστούν τα αδέλφια των νεκρών γονέων τους γιατί δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

https://www.instagram.com/justice4mati/

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, η έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που δικάζει την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε ότι δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους την 23η Ιούλη 2018, δεν μπορούν να τα υπερασπιστούν τα αδέλφια των νεκρών γονέων τους γιατί δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Με αφορμή την απόφαση, το neolaia.gr επικοινώνησε με κάτοικο που διαμένει στο Μάτι και συμμετέχει στη δίκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Τυπικά δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί κάποιος από άτομο δευτέρου βαθμού συγγένειας, επειδή τώρα αυτό είναι ένα δικαστήριο ποινικό και δεν έχει να κάνει με τα αστικά και τις αποζημιώσεις, εκεί ήτανε η ένσταση μας το παράπονο, έχοντας χάσει και μαμά και γιαγιά και χωρίς να έχουν πατερά δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το δικαστήριο».

Τα παιδιά αυτά πρόκειται για τα δύο δίδυμα κοριτσάκια, που βρέθηκαν αγκαλιά με την μητέρα και την γιαγιά τους στο σπίτι που διέμεναν στο Μάτι, Αττικής.

Εκπρόσωπος του «justice4mati», σε συμπληρωματικές δηλώσεις, μας ανέφερε τα εξής:

«Mε το υπάρχον νομικό πλαίσιο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν ένσταση ως προς τη νομιμοποίηση συγκεκριμένων μαρτύρων, θανούντων και εγκαυματιών.

Από τη διαδικασία αυτή ο Εισαγγελέας δέχθηκε αρκετές ενστάσεις εκ των οποίων η μία αφορά τα δίδυμα Χερουβείμ τα οποία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί ο θείος τους, ο οποίος είναι ο μόνος εν ζωή συγγενής της οικογένειας λόγω του δεύτερου βαθμού συγγένειας που έχει με τα δύο θύματα, συνεπώς στο δικαστήριο δεν θα δικαστεί κανείς για τον θάνατο των δύο 5χρονων κοριτσιών».

«Μα δεν έμεινε και κανένας ζωντανός πρώτου βαθμού για να τα υπερασπιστεί αγαπητή έδρα. Άρα στα μάτια του νόμου υπάρχουν παιδιά που δεν μας νοιάζει αν κάηκαν ζωντανά, επειδή δεν επέζησαν ούτε οι γονείς, ούτε τα αδέλφια τους για να τα υπερασπιστούν νομικά», γράφει ανάρτηση στον σχετικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί στο Instagram για την ενημέρωση του κοινού.

Related Posts