Ένας μικρός εγκαυματίας από το Μάτι βρίσκει ανακούφιση στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène

Ο Κωνσταντίνος ήταν μόλις 5 ετών όταν έπιασε η μεγάλη φωτιά τον Ιούλιο του 2018. Το ιαματικό νερό και οι εξειδικευμένες θεραπείες στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène προσέφεραν ανακούφιση στα εγκαύματα του 10χρονου Κωνσταντίνου, που ήταν μόλις 5 ετών τον Ιούλιο του 2018 όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο Μάτι. Το παιδί, που είχε την ατυχία να βρίσκεται στο σημείο, εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τα τραύματά του μέχρι και σήμερα, ενώ φέρει σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα.

Αν και μαθαίνει να διαχειρίζεται τις βλάβες στο δέρμα του και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητά του, οι δυσκολίες που προκαλούν οι βλάβες στο δέρμα του παραμένουν σημαντικές. Ανάμεσά τους ο κνησμός, η έλλειψη ελαστικότητας, η δυσανεξία σε ορισμένα σημεία εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκαυμάτων, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των σημαδιών, συνεχίζουν να του φέρνουν εμπόδια καθώς προσπαθεί να απολαύσει την παιδική του ηλικία.

Σε ολόκληρη τη διαδρομή της θεραπείας του από το 2018 μέχρι και σήμερα, οι γονείς του στέκονται στο πλευρό του και δεν έχουν πάψει να αναζητούν μεθόδους βελτίωσης των ουλών, αλλά και ανακούφισης του Κωνσταντίνου από τον κνησμό. Στην προσπάθειά τους αυτή, πολύτιμη έχει υπάρξει και η συμβολή της παιδιάτρου του, κυρίας Γιολάντας Βακάκη, η οποία, γνωρίζοντας για το Κέντρο Υδροθεραπείας και για τις ευεργετικές επιδράσεις του ιαματικού του νερού, επικοινώνησε με την Avène, εξηγώντας την περίπτωση του Κωνσταντίνου.

Η ανταπόκριση της Avène στο κάλεσμά της ήταν άμεση και έτσι, τον περασμένο Ιούλιο, ο Κωνσταντίνος πέρασε τρεις εβδομάδες στο Κέντρο Υδροθεραπείας μαζί με τους γονείς του, δεχόμενος εξειδικευμένες θεραπείες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές που μπορεί να εφαρμόζει μόνος του επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη γνωμάτευση των ειδικών, ο Κωνσταντίνος είχε καθημερινά ένα πρόγραμμα ιατρικού θερμαλισμού που περιλάμβανε αρχικά το ιαματικό υδρομασάζ στη μπανιέρα. Στη συνέχεια, εξειδικευμένος κινησιοθεραπευτής πραγματοποιούσε τεχνικές λείανσης των χηλοειδών κάτω από το ντους με το ιαματικό νερό Avène, μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, αλλά δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον μπαμπά του Κωνσταντίνου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί στην καθημερινότητά του, και ιδίως το βράδυ, ήταν η έντονη φαγούρα στην πλάτη, τα άκρα και σε όλα τα σημεία όπου υπήρχαν ουλές. Έτσι, προτεραιότητα για τους ειδικούς, όπως η Joëlle Noni, ήταν ο 10χρονος να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να εφαρμόζει τα αντικνησμώδη μαλακτικά, αλλά και τις κομπρέσες ιαματικού νερού, μόνος του.

Οι τρεις εβδομάδες του Κωνσταντίνου στο Κέντρο Υδροθεραπείας δεν περιλάμβαναν μόνο τις καθημερινές εξειδικευμένες υδροθεραπείες, αλλά και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, όπως το ατελιέ εφαρμογής μαλακτικών, ατελιέ κατά του κνησμού και αθλητικές δραστηριότητες μέσα στη Φύση. Ταυτόχρονα, επωφελούνταν από ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène: το γεγονός ότι αποτελεί το μόνο μέρος στον κόσμο όπου οι θεραπευόμενοι μπορούν να πιουν το ιαματικό νερό.

Γονείς και θεράποντες ιατροί παρατήρησαν ουσιαστική βελτίωση στην όψη των ουλών του παιδιού ήδη από την πρώτη εβδομάδα υδροθεραπείας. Συγκεκριμένα, οι ουλές άσπρισαν, έγιναν πιο λείες και το δέρμα αισθητά πιο απαλό. Όμως ο Κωνσταντίνος ενθουσιάστηκε περισσότερο από την ουσιαστική εξαφάνιση του αισθήματος κνησμού.

Πλέον, το παιδί έχει επιστρέψει στο σπίτι του, όμως οι μίνι υδροθεραπείες συνεχίζονται με τη χρήση του σπρέι ιαματικού νερού Avène, της μαλακτικής κρέμας Xeracalm A.D και του Cicalfate + scar gel, μιας ειδικής γέλης βελτίωσης των ουλών που έχει σχεδιαστεί για μασάζ σε πρόσωπο και σώμα. Έτσι, ο Κωνσταντίνος μπορεί να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ζωής. {πηγή}

Related Posts