Εξηγήσεις σε 70 σελίδες από τον δήμαρχο Ραφήνας για το Μάτι

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έδωσε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο δήμαρχος Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς είναι ένας από τους συνολικά 20 υπόπτους, μεταξύ των οποίων η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους πριν και κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ραφήνας κατέθεσε στους εισαγγελείς ένα 70σέλιδο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων στο οποίο περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών, υποστηρίζοντας ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της  φονικής πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς τόνισε ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του- το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από τη φωτιά-ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.λπ – http://www.efsyn.gr

Related Posts