Προθεσμία για εξηγήσεις έλαβαν οι ύποπτοι για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για τις αρχές Νοεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους οι περισσότεροι από όσους έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τους οποίους η εισαγγελία τους εντάσσει στους υπευθύνους για σωρεία παραλείψεων.

Από τους συνολικά 21 που έχουν κληθεί ως ύποπτοι, οι περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δεν προσήλθαν αυτοπροσώπως αλλά μέσω συνηγόρου τους και έλαβαν προθεσμία για τις αρχές Νοεμβρίου.

Η περιφερειάρχης συγκεκριμένα για τις 8 Νοεμβρίου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 του μήνα, ο οποίος επίσης εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος δήλωσε:  «Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας.»

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ωστόσο ο Δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου  υπάρχουν.»

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του ότι η δικογραφία είναι ογκωδέστατη δεν αποκλείεται να ζητήσουν και να λάβουν και άλλη προθεσμία οι κληθέντες ως ύποπτοι, που καλούνται σε εξηγήσεις για σοβαρά αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, κατά συρροή από αμέλεια και πολλά άλλα. http://www.kathimerini.gr

Related Posts