Μάτι : «Ιστορικά» λάθη δείχνει η ποινική έρευνα

Το προσεχές διάστημα, οι δικαστικές εξελίξεις αναμένονται λίαν σημαντικές και στην υπόθεση με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και την εκατόμβη νεκρών, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η ποινική της διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εβδομάδα που μόλις πέρασε ολοκληρώθηκαν και οι συμπληρωματικές απολογίες, μεταξύ άλλων του διοικητή Τροχαίας Αθηνών με σχετικό υπόμνημα, ως εκ τούτου θεωρείται θέμα λίγων εβδομάδων η ολοκλήρωσή της. Το υλικό από τις συμπληρωματικές απολογίες εκτιμάται ως πολύτιμο για την όλη έρευνα, «ιστορικής αξίας» – όπως λέγεται – για το πώς λειτουργεί το κράτος, τα λάθη και τις παραλείψεις του.

Οι αρχικές καταθέσεις, άλλωστε, δεν απαντούσαν σε ουσιαστικά ερωτήματα, καθώς οι εισαγγελικές αρχές δεν είχαν ακόμη στα χέρια τους το απομαγνητοφωνημένο υλικό του ΕΣΚΕ, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και διαμόρφωσε καθοριστικά το σκηνικό. Το γεγονός ότι οι καταθέσεις έχουν ληφθεί υπό διαφορετικό πρίσμα, παίζει τον δικό του ρόλο – άλλο να καταθέτει κανείς ως μάρτυρας και άλλο ως ύποπτος. Σε κάθε περίπτωση, στην έρευνα αναδεικνύονται – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές – πρωτίστως οι ευθύνες της Πυροσβεστικής. – https://www.tovima.gr/

Related Posts