Μάτι: Ως ύποπτος κλήθηκε και ο 65χρονος που φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά

Αντικείμενο ξεχωριστής εισαγγελικής έρευνας αποτελούν τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι που μπορεί να απέτρεψαν την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.

Και αυτό διότι, το σκέλος αυτό της υπόθεσης διαχωρίστηκε από την μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη κληθεί οι πρώτοι ύποπτοι να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως παραγγελία για να ερευνηθεί από τους εισαγγελείς το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων που σχετίζονται με πολεοδομικές παραβάσεις στην Ανατολική Αττική, είχε δώσει αμέσως μετά τη πυρκαγιά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές αρχές ανάμεσά στα άλλα πρόσωπα που έχουν καλέσει για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το Μάτι, έχουν συμπεριλάβει και τον 65χρονο άνδρα, για τον οποίο έχει γραφτεί πως πυροδότησε άθελά του τη φονική πυρκαγιά καίγοντας ξερά χόρτα στο Νταού Πεντέλης το απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Ο 65χρονος έλαβε μάλιστα προθεσμία από τους εισαγγελείς προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Ο συνολικός αριθμός πάντως των προσώπων που έχουν κληθεί για ανωμοτί κατάθεση από τους εισαγγελείς ανέρχεται σε τουλάχιστον 29. Και αυτό καθώς εξηγήσεις ως ύποπτοι θα δώσουν και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, όχι όμως στην τακτική αλλά στην στρατιωτική δικαιοσύνη.

Χθες, η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα προθεσμίες για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμαστούν και να την αντικρούσουν. Το ίδιο έπραξαν και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έλαβαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση, ανάμεσά τους ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. Οι προθεσμίες που δόθηκαν σε όλους είναι μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Ενδεικτικά, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έλαβε από τους εισαγγελείς προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου, μέσω του συνηγόρου της. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης έλαβε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου με τον συνήγορό του Αλ. Λυκουρέζο να δηλώνει πως καμία θέση δεν μπορεί να διατυπωθεί αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας.

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στην εισαγγελία ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο όποιος έλαβε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου. Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Μπουρνούς δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Πάντως, η δικογραφία για το Μάτι απαριθμεί χιλιάδες σελίδες και δεν αποκλείεται για το λόγο αυτό τα πρόσωπα που κλήθηκαν για ανωμοτί καταθέσεις να λάβουν και νέες προθεσμίες. http://newpost.gr

Related Posts