Ενημέρωση πολιτών για επικείμενη καταστροφή μέσω SMS

Με αφορμή την ανάρτηση άρθρου με τίτλο «έχετε νέο μήνυμα: «ΠΥΡΚΑΓΙΑ» στην ιστοσελίδα www.zougla.gr το οποίο αναφέρεται σ’ ένα πρωτοποριακό σύστημα προειδοποίησης για πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, που πρότεινε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια –Αυστραλίας, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της ΓΓΠΠ για τα ακόλουθα:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ένταξη νέων τεχνολογιών για την άμεση και πιο αποτελεσματική ενημέρωση του Πολίτη σε περίπτωση συνθηκών έκτακτης ανάγκης έχει ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχη μελέτη για την υλοποίηση συστήματος ενημέρωσης των πολιτών σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο.

Πρόκειται για την ανάπτυξη μηχανισμού για την αποστολή μηνυμάτων σε όλους του­ς χρήστες κινητών τηλεφώνων σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που τελούν υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα επιτρέψει τη μαζική και έγκαιρη ενημέρωση σημαντικού μέρους του πληθυσμού για επικείμενη καταστροφή. Η μαζική αποστολή των μηνυμάτων θα γίνεται μέσω του Cell Broadcasting, μια πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία δεν επιβαρύνει τα κατά τόπους δίκτυα και εξασφαλίζει την ενημέρωση όλων των χρηστών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του δικτύου στην ως άνω συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. έχει ήδη κατατεθεί το Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος μέσω της ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ.

Όπως προκύπτει, η ελληνική πρωτοβουλία προηγείται παντός άλλου, ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο. https://bit.ly/2YyBFUA

Related Posts