«Ξέχασαν» το Μάτι από την δασοπυρόσβεση-Το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής

Έγγραφο – ντοκουμέντο από το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής για το 2019, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το Μάτι ως περιοχή που πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε προσοχή από τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, αποκαλύπτει η εφημερίδα »τα Νέα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο 223 σελίδων σχέδιο της Πυροσβεστικής για το 2019 καταγράφονται 75 περιοχές της Αττικής -από την Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες μέχρι το Πόρτο Ράφτη, την Ανθούσα, το Ντράφι, το Καπανδρίτι, τον Κάλαμο, τον Άγιο Στέφανο, τη Χασιά, τη Ροδόπολη αλλά και την Καμάριζα, το Λαγονήσι, το Πόρτο Γερμενό, το Αλεποχώρι, την Ψάθα- όπου υπάρχει κίνδυνος και για τους πολίτες.

Πουθενά όμως δεν υπάρχει αναφορά στο σχέδιο ειδικής μέριμνας για το Μάτι, τον Βουτζά και όλες τις περιοχές γύρω από τη Ραφήνα που επλήγησαν από την περσινή λαίλαπα.

Επιπλέον, δεν μνημονεύεται κανένα σχέδιο διάσωσης πολιτών σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής, ενώ δεν υπάρχει μνεία για τον αριθμό «112» έκτακτης ανάγκης.Στην έκθεση αποκαλύπτεται ότι δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών, ενώ περιπολικά της δεν μπορούν να κινηθούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι δεν έχει συγκροτηθεί το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, που είχε θεωρηθεί η νέα καινοτομία της κυβέρνησης για να μην συμβεί αυτό που έγινε στις 23 Ιουλίου 2018.

Related Posts